Bouwkundig tekenwerk

“Meer dan gewoon een tekenaar! Wens jij graag een virtuele wandeling in jouw toekomstige woning te maken? Dan zorgen wij voor uw volledig 3D plan. Wij tekenen met échte materialen, niet met lijnen of polygonen.”

Werkwijze

Na korte omschrijving van de opdracht en het adres van het desbetreffende pand kunnen wij heel goed inschatten wat de deadline en forfaitaire prijs is voor de realisatie ervan.
Wat niet tegenhoudt dat we voor sommige projecten in regie werken.
Deadlines worden standaard gezet op 2 weken na ontvangst van de nodige informatie.

Opmetingen worden gedaan met professioneel armaturen zoals hoekmeter en worden met 2 uitgevoerd. Hierbij wordt er ook gekeken naar draagrichtingen, aansluitingen voorzieningen, terrein en de 2 meter buren-gabarit.

Bestaande toestand plannen worden standaard voorzien van grondplannen, fundering- en rioleringsplan, gevels en 1 doorsnede, inplantingsplan en terreinsnede. Op vraag kunnen zeker nog doorsneden of dagplan aan toegevoegd worden.

Omgevingsvergunningsplannen worden opgemaakt volgens normenboek (en eventueel bimprotocol)
Statistische gegevens worden berekend en gegevens en documenten worden
klaargezet in omgevingsloket

Uitvoeringsplannen op basis van studies en aantekeningen.
Meetstaten op basis van lastenboek.

We werken in het tekenprogramma Archicad bij voorkeur in eigen template met inbreng van vignetten. Maar verder werken op andere plannen is bespreekbaar.
Wij tekenen niet in andere tekenprogramma’s daar onze snelheid aanzienlijk afneemt en daarbij ook onze kennis.
Export van plannen/model kan in pdf, dwg, sketchup, ifc en anderen.

Ervaring

Wenke is meer dan gewoon een tekenaar, ervaring als ‘second hand’ van architect dus kennis van alle aspecten zoals EPB, toegankelijkheid, brandnorm, parkeernorm en het befaamde omgevingsloket. Gerealiseerde projecten gaan van regularisatie veranda (met eigen opmeting) tot uittekenen kerken of abdijen (op basis van puntenwolken). Grotendeels woningen of appartementen maar ook industrie staat soms op onze planning.

Jelle was ruwbouwaannemer voor 12 jaar in de zaak van zijn vader. Veel bouwplannen zijn door hem gelezen en gebouwd met betrekking tot verbouwingen en nieuwbouw. Vooral ervaring in uittekenen van particuliere woningen en appartementsbouw, van bestaande toestand tot bouwaanvraag tot uitvoeringsplannen.

“Ze denken mee met het ontwerp. – Ze staan technisch sterk. – Ze zijn strikt met hun deadlines.”

3D BIM

Archicad is hun onmisbaar medium.
Wij zijn 3D tekenaars, en dan heb ik het specifieker over 3D BIM tekenaars.
Het uittekenen gebeurt dus met materialen en niet meer met lijntjes en polygonen. Hieruit vloeien tal van mogelijkheden zoals hoeveelheden berekenen voor meetstaat.
Als eindresultaat heb je een mooi 3D model waarin je door middel van de bimx app of viewer een virtuele wandeling kan maken, met of zonder VR-bril. We werken vlug en nauwkeurig in dit programma. We wonen per jaar zo een 5tal opleidingen bij , we zijn dus steeds aanwezig op de archicadcafés.
Indien je vragen hebt over archicad, of dit programma iets voor jouw kantoor is of je zou graag wat bijles willen, kan je ons steeds contacteren.