Interieurarchitectuur

“Als interieurarchitecte ben ik gepassioneerd door de lijnen en structuren die meubels kunnen hebben.”

Werkwijze

Voor ik aan een ontwerp kan starten plan ik graag eerst een gesprek in om af te toetsen wat de noden en wensen zijn alsook de functionaliteiten dat het gewenst meubel hoeft te hebben. Hieruit kan ik al een eerste visueel beeld opmaken van wat ik voor ogen heb. Ik deel dan ook graag mijn eerste ideeën met jullie ter plekke. Gezien je vaak zelf al een compleet beeld hebt opgemaakt kan dit verruimend werken en kan je hierdoor een andere kijk creëren op je eerste idee.

“Amai daar hadden we nog niet aan gedacht!”

Dat is inderdaad een reactie die ik vaak te horen krijg. Daarbij is opruimen en een clean omgeving ook enorm belangrijk voor mij vooraleer ik begin aan het schetsen van een meubel.

Interieurarchitectuur geeft je de kans om je ruimtes te opnieuw te evalueren en in te delen. Zonder dat er structurele zaken aan de woning aangepast moeten worden. Vroeger kwam een interieurarchitect pas nadat de woning geplaatst was aan de beurt, tegenwoordig wordt er veel meer rekening gehouden met de binnenhuisarchitectuur en wordt er steeds vaker op basis hiervan de algemene structuur van het huis op aangepast.

Orde

Voor ik een eerste voorstel opmaak wens ik graag de ruimte te zien waar het meubel zou komen te staan. Bij interieurarchitectuur is het voor mij uiterst belangrijk dat deze ruimte opgeruimd is en dat er niets rondslingert. Op die manier kan ik letterlijk van een ‘blanco canvas’ starten.

Maatmeubilair

Ik teken graag het plan uit voor jullie meubel op maat. Hierbij ga ik niet zelf bepalen in welke kleuren je zou moeten werken, hier laat ik jullie volledig vrij in. Wensen jullie toch advies? Dan geef ik jullie graag mijn mening en deel ik graag mijn eigen esthetisch idee met jullie. Maar ook hier zijn jullie volledig vrij om zelf te kiezen of aan te kleden. De meubelen die ik ontwerp zijn niet klassiek, maar hebben een zekere vorm van karakter in zich.