Kort over Wenke

WENKE

Onmiddellijk na mijn afstudeerjaar in 2009 van de Bachelor Interieur & bouw, mocht ik aan de slag in een architectenbureau. Hier leerde ik het rijlen en zeilen van een architectenbureau gedurende 6 jaar. Zij tekenden in het tekenprogramma vectorworks en maakten enkele jaren later de overstap naar archicad.
Ik kreeg de kans om mijn eigen bouwproject op te volgen, om me bij te scholen in EPB-regelwetgeving en de werven van A tot Z mee te begeleiden. Ervaring op vlak van interieur, renovatie, nieuwbouw, woningbouw, appartementsbouw, energieprestatieregelwetgeving, toegankelijkheid en zelfs industrie waren opgedaan.
De interieurprojecten en tekenprojecten stroomden binnen dus werd het tijd om op zelfstandige basis verder te gaan. Omdat je kan blijven bijleren, volgde ik een opleiding renovatiecoordinator en benovatiecoach. Geen moment getwijfeld om Archicad als tekenprogramma te kiezen voor mijn zelfstandige zaak.
De kennis van de mogelijkheden van autocad en vectorworks waren doorslaggevend voor mijn beslissing. Het tekenen in 3D is dan ook super leuk in dit tekenprogramma. Archicad is dan ook totaly BIM, je tekent dus met materialen en niet met lijntjes of polygonen. Als eindresultaat heb je een mooi 3D model waarin je door middel van de bimx app of viewer een virtuele wandeling kan maken, met of zonder VR-bril. Een onvermijdelijk noodzaak voor bouwers of verbouwers, iedereen voor wie planlezen niet vanzelfsprekend is.

Jelle - Wnkatuur
Kort over Wenke & Jelle

WIJ

Samen, want ja Wenke en Jelle hebben samen een gezin. Samen hebben ze voor ‘de bouw’ gekozen in hun tienerjaren. In 2010 namen ze de mogelijkheid om hun eigen woning te bouwen. De perfecte manier om ervaring op te doen en eigenhandig te ervaren wat het net is bouwen. Op dakpannen, buitenschrijnwerk en bepleistering na hebben ze alles zelf uitgevoerd. Elke steen, wapeningsijzer, kabel, afvoerbuis ging door hun handen. Gedurende 4 jaar hebben ze ervaren wat is het is om zelfbouwbouwer te zijn. ‘Bouwen is een grondige relatietest voor elk paar! Veel koppels gaan uiteen bij zo een onderneming. ‘ kregen we te horen van de medewerker van de bank. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We waren 24/24 bezig met ‘de bouw’. We hebben geleerd om samen te werken in weer en wind, om samen oplossingen te vinden voor problemen. Samen doen we opmetingen, samen runnen we deze zaak. Dat samen werd een verslaving en werd ook onze sterkte.
Wenke - Wnkatuur
Kort over Jelle

JELLE

Het was vanzelfsprekend dat ik na mijn school bij het ruwbouwbedrijf van mijn vader aan de slag ging als diender. Je zag me namelijk ook al op de werf in de schoolvakanties. Gedurende 12 jaar heb ik bouwplannen gelezen en verbouwingen, nieuwbouw en industrie uitgevoerd. Van diender klom ik op naar metser, daarna ploegbaas en uiteindelijk op naar zaakvoerder. Wenke kon wat bijstand gebruiken in het tekenwerk dus ik leerde in mijn vrije tijd tekenen in archicad. De manier van bouwkundig tekenen was zo hard veranderd in vergelijking van de op school gebruikte autocad. Het werd een plezier om een woning in 3D te tekenen. De beslissing om over te stappen naar zelfstandig bouwkundig tekenaar kwam door verschillende voordelen voor mezelf en ons gezin. Ik wou zelf het heft in handen nemen en geen werknemers leiden. Na jaren bouwplannen lezen en uitvoeren, was het tijd om mezelf te storten op het maken van correcte en volledige bouwplannen voor andere aannemers. Mijn oog voor detail en maatgeving kan ik in archicad aangenaam toepassen. Ik heb het hoe dan ook geleerd van de beste (knipoogje). In archicad blijf je leren en groeien, wat mij veel voldoening geeft.
Jelle & Wenke van Wnkatuur
Wenke - Wnkatuur
Kort over Wenke

WENKE

Onmiddellijk na mijn afstudeerjaar in 2009 van de Bachelor Interieur & bouw, mocht ik aan de slag in een architectenbureau. Hier leerde ik het rijlen en zeilen van een architectenbureau gedurende 6 jaar. Zij tekenden in het tekenprogramma vectorworks en maakten enkele jaren later de overstap naar archicad.
Ik kreeg de kans om mijn eigen bouwproject op te volgen, om me bij te scholen in EPB-regelwetgeving en de werven van A tot Z mee te begeleiden. Ervaring op vlak van interieur, renovatie, nieuwbouw, woningbouw, appartementsbouw, energieprestatieregelwetgeving, toegankelijkheid en zelfs industrie waren opgedaan.
De interieurprojecten en tekenprojecten stroomden binnen dus werd het tijd om op zelfstandige basis verder te gaan. Omdat je kan blijven bijleren, volgde ik een opleiding renovatiecoordinator en benovatiecoach. Geen moment getwijfeld om Archicad als tekenprogramma te kiezen voor mijn zelfstandige zaak.
De kennis van de mogelijkheden van autocad en vectorworks waren doorslaggevend voor mijn beslissing. Het tekenen in 3D is dan ook super leuk in dit tekenprogramma. Archicad is dan ook totaly BIM, je tekent dus met materialen en niet met lijntjes of polygonen. Als eindresultaat heb je een mooi 3D model waarin je door middel van de bimx app of viewer een virtuele wandeling kan maken, met of zonder VR-bril. Een onvermijdelijk noodzaak voor bouwers of verbouwers, iedereen voor wie planlezen niet vanzelfsprekend is.

Jelle - Wnkatuur
Kort over Jelle

JELLE

Het was vanzelfsprekend dat ik na mijn school bij het ruwbouwbedrijf van mijn vader aan de slag ging als diender. Je zag me namelijk ook al op de werf in de schoolvakanties. Gedurende 12 jaar heb ik bouwplannen gelezen en verbouwingen, nieuwbouw en industrie uitgevoerd. Van diender klom ik op naar metser, daarna ploegbaas en uiteindelijk op naar zaakvoerder. Wenke kon wat bijstand gebruiken in het tekenwerk dus ik leerde in mijn vrije tijd tekenen in archicad. De manier van bouwkundig tekenen was zo hard veranderd in vergelijking van de op school gebruikte autocad. Het werd een plezier om een woning in 3D te tekenen. De beslissing om over te stappen naar zelfstandig bouwkundig tekenaar kwam door verschillende voordelen voor mezelf en ons gezin. Ik wou zelf het heft in handen nemen en geen werknemers leiden. Na jaren bouwplannen lezen en uitvoeren, was het tijd om mezelf te storten op het maken van correcte en volledige bouwplannen voor andere aannemers. Mijn oog voor detail en maatgeving kan ik in archicad aangenaam toepassen. Ik heb het hoe dan ook geleerd van de beste (knipoogje). In archicad blijf je leren en groeien, wat mij veel voldoening geeft.
Jelle & Wenke van Wnkatuur
Kort over Wenke & Jelle

WIJ

Samen, want ja Wenke en Jelle hebben samen een gezin. Samen hebben ze voor ‘de bouw’ gekozen in hun tienerjaren. In 2010 namen ze de mogelijkheid om hun eigen woning te bouwen. De perfecte manier om ervaring op te doen en eigenhandig te ervaren wat het net is bouwen. Op dakpannen, buitenschrijnwerk en bepleistering na hebben ze alles zelf uitgevoerd. Elke steen, wapeningsijzer, kabel, afvoerbuis ging door hun handen. Gedurende 4 jaar hebben ze ervaren wat is het is om zelfbouwbouwer te zijn. ‘Bouwen is een grondige relatietest voor elk paar! Veel koppels gaan uiteen bij zo een onderneming. ‘ kregen we te horen van de medewerker van de bank. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We waren 24/24 bezig met ‘de bouw’. We hebben geleerd om samen te werken in weer en wind, om samen oplossingen te vinden voor problemen. Samen doen we opmetingen, samen runnen we deze zaak. Dat samen werd een verslaving en werd ook onze sterkte.